Chiropractor Eindhoven

Chiropractor Eindhoven

Wie te maken heeft met klachten aan de rug, schouder en nek en daarbij hinder ondervindt van heftige pijn zou een bezoek aan chiropractor Eindhoven niet langer uit moeten stellen. Niet dat chiropractor Eindhoven je meteen van de klachten zal verlossen, hij kan vaak wel op korte termijn iets aan de pijn doen.

Osteopathie is breder
Chiropractor Eindhoven beoefent een alternatieve geneeswijze, zoals bijvoorbeeld manuele therapie, acupunctuur en osteopathie dat ook zijn. In beginsel lijken osteopathie en chiropractie wel iets op elkaar. Osteopathie is echter wat breder en licht zich ook op organen. Chiropractie doet dat niet.

Klachten afkomstig uit de wervelkolom
Chiropractor Eindhoven kan je helpen bij klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom en het zenuwstelsel. In de filosofie van chiropractie komen veel klachten uit de wervelkolom en in die wetenschap hebben zij de overtuiging dat het lichaam een prima zelf herstellend vermogen heeft en vaak zelf de klachten op kan lossen, zonder dat er medicijnen gebruikt hoeven te worden of zelfs operaties uitgevoerd moeten worden.

Eerst medische situatie in beeld
De handelswijze van chiropractor Eindhoven wordt ook wel kraken genoemd, dit omdat je tijdens de meest bekende behandeling van de specialist uit Eindhoven ook daadwerkelijk een knak hoort. Voor de chiropractor echter tot actie overgaat, zal hij eerste de medische situatie van de patiënt in beeld brengen, de medische geschiedenis willen weten zal hij een licht lichamelijk onderzoek uitvoeren. Na eventueel nog een aantal testen besluit hij al dan niet of chiropractie soelaas kan bieden. In andere gevallen zal hij je doorsturen naar een andere specialist.

‘Kraken’
Hoewel chiropractor Eindhoven diverse technieken beheerst, is ‘kraken’ de meest bekende. De chiropractor voert dan een snelle, rek- of draaibeweging uit en probeert op die manier de beweeglijkheid van het gewricht te vergroten. Door de behandeling ontstaat een klein gasbelletje in het gewricht, en dat veroorzaakt de zo bekende ‘krak’. Juist vanwege de benaming ‘kraken’ en de daadwerkelijke krak zijn er mensen die huiverig zijn voor een chiropractor. Chiropractor Eindhoven houdt er echter een uiterst veilige werkwijze op na en juist vanwege het onderzoek dat voor een behandeling uitgevoerd wordt, wil hij absolute zekerheid of chiropractie al dan niet geschikt is.

Niet met bloedverdunners
In bepaalde gevallen kan chiropractor ook afzien van behandeling als de medische geschiedenis dit niet toestaat, zoals de combinatie chiropractie en bloedverdunners ook allesbehalve ideaal is. In dergelijke en andere gevallen zal de chiropractor je doorverwijzen en kan hij weinig voor je betekenen.

Verlossing
De reden dat veel mensen zweren bij chiropractor Eindhoven is dat de manipulatie van de wervelkolom vaak al snel zorgt voor meer mobiliteit en dat ook de pijn sneller afneemt dan na een andere behandeling. Sterker nog; voor mensen die echt hevige pijn hebben voelt het werk van chiropractor Eindhoven dan als een verlossing. Daar hebben ze die krak graag voor over. Omdat de werkzaamheden van een chiropractor als alternatieve geneeswijze bekend staan, worden ze niet vanuit het ziekenfonds vergoed. In bepaalde gevallen is dit bij aanvullende verzekeringen wel het geval.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *