Dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekering vergelijken loont en is goed voor je huisdier

Mensen zijn gewend om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor zichzelf. Sterker nog, dat is verplicht. Voor veel dier eigenaren is het echter niet zo logisch om een verzekering voor hun hond of kat af te sluiten. Hoe kan dat en wat zijn de gouden tips?

Reden 1: Mensen houden geen rekening met medische kosten voor huisdieren

Diereigenaren hebben vaak alles goed geregeld voor hun beestjes. Goed voer, een fijne slaapplek en hun dagelijkse werkzaamheden zó ingericht dat ze voldoende tijd bij hun dieren kunnen zijn. Vaak hebben ze (vooral de eerste jaren) geen idee van het bestaan van een dierenverzekering. En aan medische kosten wordt niet gedacht. Totdat het misgaat.

Reden 2: Verzekeringen zijn niet interessant

Hoewel dat absoluut waar is, kan een verzekering tóch interessant zijn. Je kunt er namelijk voor zorgen dat medische kosten nooit een belemmering hoeven te vormen voor de gezondheid van je hond of kat. Je zult niet hoeven twijfelen of je je huisdier wel moet laten opereren. De kosten worden immers vergoed. Je hoopt het nooit, maar het gebeurt vaker dan je denkt: een ongeval. Je moet er toch niet aan denken dat je je huisdier moet laten inslapen omdat je geen geld hebt voor de operatie?

Reden 3: Je spaart zelf voor eventuele medische kosten

Dit is op zich erg slim. Maar is dat spaarpotje voldoende gevuld op het moment dat er kosten gemaakt moeten worden? Een verzekering dekt vaak de kosten tot 3.000 of 5.000 Euro. Heb je zo’n groot bedrag op de spaarrekening?

Gouden tips bij het sluiten van een dierenverzekering

Wees je ervan bewust dat er meerdere aanbieders zijn. Neem een middagje de tijd om uit te zoeken welke mogelijke gezondheidsklachten jouw huisdier kan krijgen en welke je wilt verzekeren. Vervolgens kun je dierenverzekeringen vergelijken en de verzekeraar kiezen die aan al jouw wensen voldoet. Alles voor je huisdier toch?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *