Erectiestoornis is vervelend, maar op te lossen

Erectiestoornis is vervelend, maar op te lossen

Ongeveer 15% van de Nederlandse mannen (ouder dan 18 jaar) heeft weleens een erectiestoornis. Daarnaast komt het bij vrijwel iedereen wel een keer voor dat de penis niet zo stijf wordt. U bent niet de enige die hier last van kan hebben. Wel is het vervelend voor zowel uzelf als voor uw partner als het probleem zich structureel voor blijft doen en de seks daardoor niet meer bevredigend is. Maar in de meeste gevallen is een erectieprobleem heel goed op te lossen.

Schaam uzelf niet voor een erectieprobleem

Belangrijk is om een erectieprobleem niet te negeren. Een penis die wat slapper is, kan iedereen overkomen. Daar hoeft u zich niet voor te schamen. Het nadeel is dat mannen er liever niet over praten. Daardoor kan het zijn dat u denkt dat u de enige bent met dit probleem. Dit is echter verre van waar. Heel veel mannen hebben last van dit probleem. Daarnaast is het onderdeel van het ouder worden. Het is echter een serieus probleem, omdat het van invloed is op de eigenwaarde van de man en daardoor op de relatie.

Mogelijke oorzaken erectiestoornis

Bij een groot deel van de mannen betreft het een psychische oorzaak. Een man ziet seks als prestatie, waardoor een gevoel van moeten presteren ontstaat. Hierdoor kan angst voor vrijen ontstaan. Het zelfvertrouwen neemt af en de concentratie gaat naar de gewenste erectie. Het genot van de intimiteit neemt af en het tegenovergestelde effect wordt bereikt. Het kan echter ook een lichamelijk probleem zijn. Er kan een verminderde elasticiteit van de bloedvaten of een vernauwing zijn. Hierdoor zijn er problemen met bloedtoevoer naar de penis. De erectiekracht wordt minder. Verder speelt een ongezonde leefstijl ook een grote rol. Denk aan overgewicht, hoge bloeddruk, veel alcohol- of drugsgebruik, roken of diabetes.

Mogelijke oplossingen erectiestoornis

Indien het een psychisch probleem betreft, kan een seksuoloog u heel goed helpen. Hier hoeft u zich niet voor te schamen. Bij een lichamelijk probleem is het verstandig om de huisarts een bezoek te brengen. Deze kan de juiste onderzoeken doen of doorverwijzen naar een specialist.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *