Gynaecologie in Amsterdam

Gynaecologie in Amsterdam

Gynaecologie in Amsterdam onderzoekt en behandelt ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen. Buiten dat is het nauw verbonden met verloskunde dat zich bezighoudt met zwangerschap en bevallingen. De afdeling Gynaecologie in Amsterdam beschikt over een polikliniek, verloskamers, verpleegafdelingen en operatiekamers en op de afdeling werken kliniek artsen, arts-assistenten en klinisch verloskundigen.

Reguliere spreekuren en multidisciplinaire spreekuren

Binnen de afdeling Gynaecologie in Amsterdam is ruim voldoende aandacht voor algemene gynaecologie, obstetrie – ook wel verloskunde genoemd- endocrinologie (hormoonziekten), fertiliteit (vruchtbaarheidsproblemen), bekkenbodemproblemen en incontinentie. Onder gynaecologie valt ook oncologie. Gynaecologie in Amsterdam biedt reguliere spreekuren per aandachtsgebied en daarnaast zijn er multidisciplinaire spreekuren waar patiënten meerdere disciplines binnen een en dezelfde afspraak zien.

Incontinentiepoli met de uroloog

Bij multidisciplinaire spreekuren kunt u denken aan de incontinentiepoli met de uroloog, gynaecoloog, verpleegkundig specialist en bekkenbodemfysiotherapeut. Vrouwen met polycysteus-ovariumsyndroom kunnen terecht op de PCOS-poli met de internist, endocrinoloog en diëtist en het fertiliteitsspreekuur. Hier werkt de kliniekarts fertiliteit samen met de gynaecoloog.

Spreekuur zwangerschap en diabetes

Binnen Gynaecologie in Amsterdam kunt u ook terecht op het spreekuur zwangerschap en diabetes waar u te maken krijgt met de internist-endocrinoloog, diabetesverpleegkundige en diëtist. Voorts verzorgen de gynaecoloog en longarts een astmaspreekuur voor zwangere vrouwen. Verder kunt u bij de neuroloog en psycholoog terecht op de hoofdpijnpoli. Bij de Gynaecologie in Amsterdam ziet u de gynaecoloog en dermatoloog op de vulvapoli en verzorgen gynaecoloog, psychiater en kinderarts de POP-poli.

Voortdurende medewerking aan wetenschappelijk onderzoek

De gynaecologen in Amsterdam verlenen voortdurend medewerking aan wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van de zorg steeds weer te verbeteren. Gynaecologen, verloskundigen en arts-onderzoekers bundelen hun krachten. Hierbij hebben zij het doel om gynaecologie, fertiliteit, verloskunde en urogynaecologie te verbeteren.

Poliklinische bevalling en zwangerschapscontrole en bevalling

Woont u in Alkmaar? Dan kunt u natuurlijk terecht bij de Gynaecologie in Alkmaar voor een poliklinische bevalling, zwangerschapscontrole en bevalling, het inleiden van een bevalling en een natuurlijke keizersnede. Binnen de afdeling gynaecologie in Alkmaar zijn er ook behandelingen in het kader van baarmoederhalskanker. Denk hierbij aan het verwijderen van de baarmoeder, als u te maken krijgt met bloedverlies na een miskraam, en bij eierstokkanker.

Ook voor menstruatieklachten gekoppeld aan bloedverlies

Daarnaast behandelt een Gynaecoloog endometriose, kanker van de schaamlippen, menstruatieklachten in combinatie met bloedverlies en worden operaties uitgevoerd bij verzakkingen. Tot de specialiteiten van Gynaecologie in Amsterdam behoren ook PCOS, de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen, en vruchtbaarheidsonderzoek.

Ook voor zwangerschapsdiabetes kunt u terecht in Amsterdam

In Amsterdam wordt ook baarmoederkanker behandeld en kunt u terecht als er sprake is van bekkenbodemklachten. Verder wordt er ook onderzoek gedaan naar chronische buikpijn en wordt eileiderontsteking behandeld, net als een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Daarnaast kan een pessarium worden aangebracht bij verzakkingen, kan de vrouw er terecht voor sterilisatie en aandoeningen aan de vulva. Ook voor zwangerschapsdiabetes kunt u terecht bij de specialisten in Amsterdam.

De specialisten in Amsterdam zijn 24/7 voor u bereikbaar

Een polikliniek gynaecologie is 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u bereikbaar en geeft voorlichting en nazorg. Daarnaast worden informatieavonden voor aanstaande ouders en over borstvoeding verzorgd in Amsterdam. Dit is ook het adres voor alle vragen die met de specialismen binnen de afdeling gynaecologie te maken hebben. Voor een gynaecoloog in Amsterdam kunt u een afspraak maken bij Medisch Centrum Wetering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *