Kinderslaap problemen, heeft uw gezin er last van?

Kinderslaap problemen, heeft uw gezin er last van?

Heeft uw kind een slaap tekort? Moeilijk uit bed te krijgen? Loopt hij of zij achter op school of is hij saggerijnig?

Hoewel we allemaal voldoende slaap nodig hebben om goed te functioneren gedurende de dag, is het vooral voor kinderen belangrijk om voldoende slaap te krijgen, omdat het lichaam alleen tijdens de slaap groei hormonen produceert. Deze hormonen zijn essentieel voor de gezonde ontwikkeling van een kind.

Gemiddeld heeft één op de drie kinderen een slaaptekort, een alarmerend feit. Dus, is er iets wat ouders er aan kunnen doen?

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen mogelijk niet de slaap krijgen die ze nodig hebben. We zijn allemaal bekend met de gewone dingen die onze kinderen ‘s nachts wakker houden. Gebrek aan beweging en zon, stress of angst or een gebrek aan een goede slaap routine. Er zijn ook minder bekende oorzaken van slaap problemen bij kinderen en we gaan de belangrijkste hier doornemen.

Televisie en computers op de slaapkamer

Computer spellen en televisie op de slaapkamer zijn de meest voorkomende redenen waardoor je kind niet voldoende slaap krijgt! Computerspellen spelen is vermakelijk en stimulerend. Gebruikt je kind computers of televisie als ontspanning voor het slapen gaan, dan is dat waarschijnlijk wat ze wakker houdt.

Herrie en Licht

Zelfs gedimd licht kan het moeilijk maken om in slaap te vallen. Licht voorkomt dat de hersenen het hormoon melatonine gaan produceren, door dit hormoon wordt je slaperig. Het felle flikkerende televisie of computerscherm voorkomt dat het essentiële slaaphormoon wordt gevormd.

Frisdranken

Je zou je kind geen kopje thee of koffie geven in de avond, maar wat dacht je van een reep chocola of een glas cola bij de lunch? Cafeïne is een hardnekkige stimulans en de meesten van ons weten wel dat je in de avond geen koffie moet drinken. Maar wist je dat cafeïne tot wel 6-8 uur nodig heeft om ons lichaam te verlaten? Dat blikje cola na school is precies wat je kind wakker houdt na zijn bedtijd.

Kinder stress

Is jouw kind altijd bezig? School, huiswerk, sport, coaching… Kinderen hebben soms moeite om alles in te passen. Dit kan stress veroorzaken en kan een grote oorzaak zijn van ernstige slaapproblemen bij kinderen doordat er geen tijd over is aan het eind van de dag om te ontspannen.

Kinder nachtmerries

Dromen zijn een noodzakelijke en natuurlijke manier om te verwerken wat er gebeurt in ons leven, maar heeft je kind nachtmerries of nare dromen? Kinderen met regelmatige nachtmerries weerstaan vaak de slaapbehoefte omdat ze bang zijn voor enge dromen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *