Welke zorgverzekering past bij mij?

Welke zorgverzekering past bij mij?

Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders van zorgverzekeringen en zoveel pakketten, dat het soms best een lastige klus kan zijn om de juiste uit te kiezen. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders. Een basisverzekering is wettelijk vastgelegd, maar aanvullende verzekeringen kunnen erg uiteen lopen. Hoe bepaal je nu welke zorgverzekering bij jou past? Lees hier de tips die je op weg kunnen helpen.

Bepaal wat je wilt verzekeren

Het is belangrijk om te weten waar voor je je wilt verzekeren. Het is zonde van je geld om je te verzekeren voor zaken die je helemaal niet nodig hebt. Aan de andere kant neem je soms ook risico’s. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je onverhoopt toch naar de fysiotherapeut moet, maar dat je het niet verzekerd hebt. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van je dekking, zoals je leeftijd, toekomstplannen, levensstijl (leef je gezond of niet). Je hoopt bijvoorbeeld binnenkort kinderen te kunnen krijgen, dan is het verstandig om te kijken naar een verzekering die kraamzorg verzekerd. Het is overigens mogelijk om de basisverzekering en een aanvullende verzekering ieder apart bij een andere verzekeraar af te sluiten.

Bepaal je eigen risico

Een eigen risico is verplicht. In 2016 is dat bedrag €385. Om je maandelijkse premie te verlagen, kun je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Let hierbij op je verleden, heb je altijd weinig gebruik gemaakt van vergoedingen vanuit de verzekering, dan kan het lonen om je eigen risico te verhogen. Ook is het belangrijk dat als de kosten zich voordoen, je ze wel kunt betalen.

Bekijk of je een collectieve verzekering kunt krijgen

Wanneer je bij een collectieve organisatie zit, bijvoorbeeld je werk of een sportschool, kun je korting krijgen op je verzekering. Dat kan een hoop geld besparen, zonder dat je er zelf al te veel voor hoeft te doen.


Eén gedachte over “Welke zorgverzekering past bij mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *